Onze 5 gratis tips om goedkoop hotels te boeken

Een 5 sterren hotel boeken voor de prijs van 3 sterren? vanaf nu kunt u het ook!

Voor heel veel mensen is het nog steeds spannend om zelf een hotel kamer te boeken, want betaal ik niet te veel? is het wel het hotel wat ik zoek?. Daarnaast krijgen wij regelmatig de vraag hoe je een goede deal of aanbieding voor een goed hotel kunt vinden. Daarom geven wij u gratis de 5 ultieme tips om zelf het beste hotel tegen de beste prijs te boeken. Volgt u deze 5 stappen, dan betaald u nooit te veel voor uw vakantie.

TIP 1. Hotels zoeken doet u via een zogenaamde meta hotels zoekmachine: wij gebruiken zelf altijd onze partner, hotelscombined.com. Een meta zoekmachine zoekt behalve naar de beste deals van de hotels zelf, ook in andere gewone hotel zoekmachines en combineert deze deals en aanbiedingen dan met elkaar.

TIP 2. Na het zoeken met de zoekmachine, kijk op de hotel website: Een hotel zoekmachine zoekt in allerlei databases, ook die van de hotels zelf, alleen hebben hotels soms een speciale actie of aanbieding op de website staan die een zoekmachine niet kan vinden. En soms snapt een zoekmachine een bepaalde aanbieding niet, zoals een gratis museumkaartje, gratis trein of taxi naar hotel etc..

TIP 3. Bel met het hotel zelf: Na het volgen van de eerste twee tips heeft u meestal al de beste hotel aanbieding gevonden. Alleen, heeft u namelijk de goedkoopste aanbieding via de zoekmachine gevonden en boekt u via deze website, dan moet het hotel aan de zoekmachine vaak een boekingsfee betalen die kan oplopen tot 25% van het boekingsbedrag. Als u het betreffende hotel belt of mailt en aangeeft dat u wilt boeken via een zoekmachine wil men u vaak een extra korting geven of gratis ontbijt aanbieden als u rechtstreeks via het hotel zelf boekt!

Tip 4. Wees flexibel met uw reis data: Hotels en bestemmingen zijn er in vele soorten, en men gebruikt verschillende prijstabellen voor verschillende data. Zo zal een hotel dat zich richt op zakenreizigers in het weekend goedkoper zijn en een toeristenhotel zal dus meestal op doordeweekse dagen duurder zijn. Daarnaast zijn sommige bestemmingen duur in het weekend, Las Vegas soms wel tot 100%, maar heel goedkoop door de week. Bij bestemmingen als Dubai of New York is juist het weekend weer goedkoper dan een doordeweekse dag. Spelen met uw reisdata loont dus, maar kan alleen als u ook flexibel bent. Zit u vast aan vaste data dan werkt deze tip helaas niet. Tevens is het raadzaam om regelmatig te zoeken naar een goede prijs, de ene week kan een hotel soms duur zijn, maar zoekt u een week later weer, dan kan hetzelfde hotel op de zelfde reisdate opeens heel goedkoop zijn.

TIP 5. Zit niet vast aan een bepaald hotel of stad: Wilt u bijvoorbeeld naar Amsterdam, dan kunt u zoeken op een 4 sterren hotel in Amsterdam. Maar soms is een 4 sterren hotel in Zaandam of rond Schiphol stukken goedkoper en bent u met bus, trein of metro soms net zo snel in het centrum als dat u in een hotels ergens in Amsterdam zit. dit geldt natuurlijk voor elke bestemming in de wereld. Wees daarnaast flexibel met uw hotel keuze, als een nooit zoekt naar een 5 sterren hotel, omdat u deze te duur vind, maar alleen naar 4 of 3 sterren, kunt u soms mooie aanbiedingen mislopen, waardoor een 5 sterren hotel soms zelfs goedkoper kan zijn dan een 3 sterren accommodatie.

Met onze gratis tips is het vanaf nu een peulenschil om zelf een goedkoop hotel of hotel aanbieding te zoeken en te boeken en uw vakantie, zakentrip of stedentrip betaalbaar te houden.

Veel zoek, vergelijk en boek plezier namens het hotelsactie.nl team